07/Oct/2016

De verbroken verbinding

Influsso 0

Solliciteren met een duidelijke focus

Gisteren moest ik bellen met een organisatie waar je een keuzemenu krijgt. Ik kon uit 6 opties kiezen. Met een half oor luisterde ik naar de keuzes terwijl ik een whatsappje aan het beantwoorden was. Jammer genoeg heb ik niet de keuze gehoord die ik wilde maken. Op goed geluk dus maar mijn keuze gemaakt. Na een vervelend muziekje te hebben gehoord, kreeg ik eindelijk een medewerker aan de lijn. Ik stelde mijn vraag. Helaas, ik had niet de goede keuze gemaakt en ze zou me doorverbinden. Weer dat muziekje, een klik en de verbinding werd verbroken. Met behoorlijk wat irritatie in me nogmaals een poging gewaagd. Deze keer wel met meer aandacht voor de opties, zodat ik een bewuste keuze kon maken. Ook nu weer wachten, een muziekje, maar ik kreeg wel de juiste medewerker te spreken.

Ik had een doel voor ogen en dacht er ook voor te gaan. Maar ik mistte focus en aandacht.

Focus
Zo is het met veel doelen die je jezelf stelt. Het is lastig om als je een doel voor ogen hebt, ervoor te blijven gaan. Met de volle aandacht en erin te blijven geloven. Dat vraagt om doorzettingsvermogen en een sterke focus op het eindresultaat. Elke stap die je maakt, brengt je dichter bij je doel. Elk stapje, hoe klein dan ook, verdient waardering. Ook al is nog niet direct duidelijk dat die stap je dichter bij je doel brengt. Dat die stap daarvoor zorgt, daarvoor zorg je zelf!
Dat is ook zo met solliciteren.

Solliciteren
Heb je al 100 brieven verstuurd, maar krijg je steeds een afwijzing? Voor andere keuzes gaan, is niet de oplossing en brengt je niet dichter bij je doel. Kritisch kijken naar de acties die je hebt genomen, je manier van solliciteren en de afwijzingen die je hebt gekregen gaan je wel verder helpen. Het is een bron van informatie. Het zijn die kleine stapjes die je maakt op de weg naar je einddoel. Vraag om informatie waarom je niet verder in de sollicitatieprocedure bent gekomen en vraag tips. Vraag input van anderen over jouw manier van solliciteren. Ga eens onderzoeken of er andere wegen zijn die jou kunnen helpen om je einddoel te bereiken. Vaak zijn er meer wegen te bewandelen dan die voor jou bekend zijn.
Vergelijk het maar met mijn telefoontje en het keuzemenu. Ik wist dat ik niet met de volle aandacht naar de menukeuze had geluisterd. De tweede keer heb ik dat anders aangepakt. Met direct resultaat.

Wees je ervan bewust dat het tijd en moeite kost om een gesteld einddoel te bereiken. Zet elke stap met aandacht, behoud je strategie, houd focus en zoek mensen om je heen zijn die je steunen en je op een positieve manier herinneren aan je einddoel.

Laat een reactie achter