Influsso

Coaching

Door het een-op-een begeleiden van iemand die een werkgerelateerde vraag heeft of ergens tegenaan loopt, kun je dieper op die vraag of dat probleem ingaan. Het gaat om reflecteren, om bedenken, maar ook om het oefenen van de nieuwe situatie en daarna kijken wat het effect is.

Het gaat om kleine stapjes, want grote stappen zijn vaak geen duurzame stappen. Het ervoor zorgen dat de stappen in het bereik van de persoon zijn, is veel waardevoller. Aan het eind van het in flow traject heeft de gecoachte een nieuw punt bereikt. De gecoachte weet wat er gedaan moet worden om de volgende stap te zetten of heeft dat zelfs al gedaan. Op een enthousiaste manier ervaart de deelnemer dat hij of zij het zelf kan en weer verder kan.Coaching is het een-op-een begeleiden van iemand met een probleem of vraag. Die vraag of dat probleem moet allereerst helder worden gemaakt en dat gebeurt in een kennismakingsgesprek. Daarbij worden er tevens afspraken gemaakt over het in gang zetten van het traject.

In een coachingtraject draait het om het bespreekbaar maken van dingen waar je tegenaan loopt in je werk. Het gaat om het bedenken van stappen, het benoemen van acties en het oefenen van nieuwe situaties, waarbij er steeds gereflecteerd wordt. Je maakt kleine stappen, want grote en snelle sprongen zijn een te grote uitdaging en daardoor meestal niet duurzaam. De kans is dan groot dat je terugvalt.

Na elke afspraak ga je zelf aan de slag, je neemt de tijd om te oefenen en te ervaren hoe het gaat. De rol van de coach is een ondersteunende, begeleidende rol, waardoor je zelf kunt werken aan het doel dat je zelf bepaald hebt. Het resultaat is bereikt als je ervaren hebt dat het werkt en je daarmee verder kan in je functioneren.

Elke reis begint met een enkele stap.

Confucius