In flow

Over Influsso

Influsso is de Italiaanse vertaling voor 'in flow zijn'. Als je in flow bent, dan voel je je sterk en alert, verricht je moeiteloos je werk, heb je het gevoel de situatie volledig meester te zijn en presteer je op de top van je kunnen. Influsso richt zich op het 'in flow zijn' van mensen in hun werk.

Veel van je tijd breng je door op je werk. Op het moment dat je daar lekker in je vel zit, dat het goed voelt wat je doet en je het idee hebt dat je op de juiste plek zit, dan haal je het beste uit jezelf. Influsso traint, coacht en begeleidt mensen in hun loopbaan en heeft als doel verandering te bewerkstelligen. Influsso wil mensen tevreden met zichzelf laten zijn en daarmee bijdragen aan bedrijfsdoelstellingen, zoals minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit. Want als datgene wat je doet in overeenstemming is met wie je bent, dan heeft dat een positief effect op jezelf, op je omgeving, op je werk en zelfs op de wereld daarbuiten.
%

Neemt meer eigen initiatief door loopbaanbegeleiding

%

Van de werknemers wil van baan veranderen

%

Is onbekend met zijn of haar kwaliteiten

%

Burn-out klachten in NederlandInflusso is

Jacqueline Gerrits

Tijdens mijn carrière bij de Rabobank heb ik gemerkt dat het ontwikkelen en begeleiden van mensen mij de meeste voldoening gaf. Ik kijk met veel plezier terug op mijn loopbaan. Als teamleider en later als manager en projectmanager heb ik diverse teams en individuen begeleid. Alle opgedane ervaringen, maar met name het werken met mensen, zet ik in als trainer/coach. De stappen die ik heb kunnen maken, onder andere door het volgen van diverse opleidingen en het werken aan persoonlijke effectiviteit en vaardigheden, hebben ertoe geleid dat ik sta waar ik nu sta. Als (loopbaan)coach en trainer doe ik waar ik me goed bij voel en waar ik energie van krijg.


Mijn ambitie


Kwaliteiten: Ieder mens heeft kwaliteiten. Ik vind het belangrijk om te kijken naar die kwaliteiten en sterke kanten in plaats van me te richten op wat niet mogelijk is. Iedereen heeft zijn eigen specialiteiten en als je die inzet, dan haal je het beste uit jezelf.

Uitdaging: Ik houd ervan om uitdagingen aan te gaan. Door het aangaan van uitdagingen verleg je grenzen en kun je groeien. Dat geldt voor mezelf. Maar ik streef er ook naar dat de mensen waarmee ik samenwerk uitdagingen, groot of klein, aan gaan. Natuurlijk met als doel om te groeien!

Plezier: Plezier hebben levert energie op. Het verbindt. Plezier doet ook delen en zet ons in beweging. Daarom is het belangrijk om plezier in je werk te hebben. Ik streef ernaar dat iedereen werkt op een manier die energie oplevert. Maar ook vind ik het belangrijk dat alle contactmomenten plezierig verlopen.   

Samen: Hulp en ondersteuning, dat is wat ik bied in mijn trajecten. Ik kan me eenvoudig in een ander verplaatsen waardoor ik datgene hoor wat er niet duidelijk gezegd wordt. Doordat ik vragen blijf stellen komen we tot de kern en kunnen we stappen vooruit maken. Jij maakt de stappen, maar ik ondersteun. We blijven samen werken aan het vooraf opgestelde doel.

Om contacten goed te laten verlopen zorg ik voor een proactieve afstemming. Daarnaast denk ik actief mee, zodat de uitvoering ook daadwerkelijk aansluit bij de wensen van de klant. Bij het samenwerken staat het zorgen voor verbinding en het samen realiseren van doelen steeds centraal. Typerend voor mij is dat ik mijn afspraken na kom, dat ik door weet te pakken en dat ik klanten informeer over de voortgang.

Bij de begeleiding maak ik gebruik van de verschillende methodieken die ik in de loop van de jaren heb leren kennen. Je kunt hierbij denken aan: positieve psychologie, kernkwadranten, geweldloze communicatie, NLP, oplossingsgericht coachen, mindfulness, biografisch werken, RET en intervisie.

De natuur is een bron van inspiratie, ook voor mij. Het wisselen van de seizoenen en alles wat bloeit en groeit op plaatsen waar de omstandigheden optimaal zijn. Ik kan er enorm van genieten. Als ik naar vogels kijk, dan zie ik hoe gemakkelijk ze alles doen, hoe ze overal hun plekje weten te bemachtigen en hoe ze steeds weer hun eigen weg vinden. Dat gevoel geeft voor mij het 'in flow zijn' weer. Je eigen weg kiezen en daarmee verder gaan. Dit is ook de reden dat in het logo van Influsso een vogel te zien is.

Energie krijg ik bovenal van gesprekken die ik met mensen heb. Ik hou ervan om mensen te ontmoeten en hen te leren kennen. Het zet mij aan tot nieuwe ideeën, laat mij kansen zien en geeft mij stof om verder over na te denken. Ook het lezen over hoe mensen over bepaalde zaken denken en hoe ze handelen in bepaalde situaties inspireert mij. Met Influsso wil ik die inspiratie en het 'in flow'-gevoel van de natuur en vogels overbrengen op anderen.
Enkele reacties van deelnemers en opdrachtgevers:

Monique (45 jaar), coaching / loopbaanbegeleiding
Jacqueline is een bevlogen professional. Zij heeft mij op een zeer betrokken en toch zakelijke manier geholpen om mij te laten inzien dat ik verder wilde zijn dan waar ik was. Zij ging niet voor korte termijn succes, maar bleef mij uitdagen om op langere termijn een grotere winst te boeken.

Tom, opdrachtgever
Jacqueline heeft impact vanuit haar persoonlijkheid. Ze vertoont daadkracht en acteert vanuit overtuiging. Met haar enthousiasme en overtuiging kan zij anderen inspireren.

Pauline (47 jaar), outplacementbegeleiding
Dank je wel voor deze coaching. Dankzij jou ben ik weer verder gekomen op de ladder omhoog. Het heeft mij echt veel opgeleverd.

Veronique (54 jaar), deelnemer mobiliteitstraining
Jacqueline laat iedereen in haar/zijn waarde. Ze heeft oog voor ieders behoefte. Ook haar humor en persoonlijke verhalen kan ik waarderen.

Agnes (36 jaar), sollicitatietraining
Jacqueline is goed in staat om de groep te enthousiasmeren. Ze heeft een open en neutrale houding. Ze ziet veel en heeft goed overzicht. Ze houdt goed de balans tussen ruimte geven en terugkeren naar het onderwerp.

Rene (45 jaar), outplacementbegeleiding
Door je kritische vragen, de leesteksten en de oefeningen heb ik veel inzicht gekregen in wat ik wel/niet kan en naar welk soort functie en bedrijf ik op zoek ben. Hierdoor is mijn zelfvertrouwen enorm gestegen en het is zeer waarschijnlijk dat ik zonder traject nog steeds geen andere baan zou hebben.

Susan (57 jaar), deelnemer mobiliteitstraining
De training heeft mij inzicht gegeven, het zet me aan het denken. Wat behandeld is, is herkenbaar en praktisch toepasbaar. Het is heel enthousiast gebracht!

Nadja, Checken van sollicitatievaardigheden
Ik ben werkelijk ontzettend tevreden ben over uw hulp, ons contact en uw flexibiliteit! Zeer tevreden! Door je kritische blik op mijn CV en sollicitatiebrief heb ik nu een goede basis waarmee ik kan gaan solliciteren. 

Frans, deelnemer aan Intervisie
De intervisie methode is rustig en duidelijk gebracht. Ik voelde me veilig om alles te zeggen. Ik heb nieuwe inzichten gekregen voor problemen en dagelijkse werkzaamheden. Ik heb er echt iets aan gehad.